U zgradi Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sastali su se ministrica Gabrijela Žalac i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić kako bi razgovarali o mogućnostima suradnje Ministarstva i Grada u pripremi i provedbi projekata financiranih sredstvima Europske unije.

Na sastanku su sudjelovali i pomoćnica ministra rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević, pomoćnici ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Dragan Jelić i Davor Huška, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije Grada Zagreba Jelena Ricov te drugi predstavnici ministarstava i Grada Zagreba.

Nakon uvodnog razgovora o mogućnostima financiranja razvojnih projekata putem EU fondova, tema sastanka bili su projekti iz područja socijalnog uključivanja koji su od posebne važnosti za Republiku Hrvatsku. Kroz te projekte pokušat će se osigurati potpora obiteljima u nepovoljnom položaju, bolji uvjeti za zapošljavanje, kao i veća dostupnost socijalnih usluga.

Poseban naglasak na sastanku stavljen je na integrirana teritorijalna ulaganja u Grad Zagreb koji je zadovoljio sve kriterije i uvjete za provođenje aktivnosti održivog urbanog razvoja kroz ITU mehanizam.

„EU fondovi pružaju nam stvarno brojne mogućnosti. Grad Zagreb, uz još šest gradova u Republici Hrvatskoj, ima priliku osigurati povoljnije poduzetničko okruženje i gospodarski rast zahvaljujući ITU mehanizmu koji se financira iz europskih fondova“, istaknula je ministrica Gabrijela Žalac.

Na kraju sastanka svi sudionici izrazili su zadovoljstvo predloženim načinom rada i suradnje, a ministrica je najavila da će se ovakvi sastanci redovito održavati kako bi se osigurala uspješna i kvalitetna priprema i provedba projekata, što će u konačnici rezultirati većom apsorpcijom EU sredstava.