Iz Croatija osiguranja je priopćeno kako će ta tvrtka znatno olakšati i ubrzati proces procjene i isplate osiguranja za štete nastale u požarima. Na taj su se potez u CO odlučili zbog najnovijih velikih požara koji su poharali priobalje. Manje štete bit će isplaćene jedan dan nakon obračuna, a u slučajevima velike štete od požara osiguranicima će biti isplaćena akontacija za sanaciju izgorene imovine i prije konačne procjene štete, najavljuju iz te osiguravateljske kuće.

“Croatia osiguranje će u narednim danima povećati broj zaposlenika za rješavanje i isplatu šteta nastalih na opožarenim područjima. Kako bi što veći broj oštećenih u što kraćem roku mogao započeti s procjenom nastale štete, veći broj mobilnih ekipa bit će spreman na izlazak na teren onoga trenutka kada DUZS i druga nadležna tijela obavijeste javnost da je požar ugašen. Na područjima gdje je požar ugašen i sigurno je kretanje, oštećeni već sada mogu zvati na procjenu štete, a mobilne ekipe već mogu izaći na teren.”, priopćili su iz CO.

Kako bi se oštećenim građanima pomoglo u što kraćem roku sanirati oštećenja od požara, manja oštećenja isplatit će se već dan nakon obračuna, dok će se u slučaju većih materijalnih šteta isplata izvršiti kao akontacija za sanaciju, a ukupan iznos odštete bit će isplaćen nakon konačnog obračuna štete. Na ovaj način građani će moći krenuti sa sanacijom štete i prije nego je dovršena kompletna procjena.

“Ovo su teške situacije u kojima postaje jasna važnost i vrijednost osiguranja imovine. U Hrvatskoj je osigurano manje od 20 posto ukupne imovine, a o osiguranju imovine, nažalost, uglavnom razmišljamo kad se nesreća dogodi i kad je nema tko nadoknaditi. Timovi Croatia osiguranja spremni su na trenutnu reakciju za pomoć i podršku našim klijentima kako bi se štete i posljedice ove katastrofe čim prije sanirale, a na raspolaganju smo i u kontaktu s HGSS-om i DUZS-om”, izjavio je Predrag Krstanović, direktor Sektora za upravljanje naknadama šteta.

Oštećenicima je omogućen i dodatan telefonski broj u splitskom uredu 021302871 putem kojega mogu prijaviti štetu i zatražiti procjenu oštećenja imovine. Osigurana su i dodatna dežurstva na prijavi šteta u Croatia osiguranju na adresi Trg Hrvatske bratske zajednice 8 u Splitu i na e-mail adresi stete.prijava@crosig.hr