Gradonačelnik Milan Bandić pridružio se jubilarnoj 20. promotivnoj akciji Hrvatske gospodarske komore Kupujmo hrvatsko što se održava na Trgu bana Jelačića, a koja brojnim posjetiteljima nudi bogat asortiman hrvatskih proizvoda.

Nakon što je pozdravio prisutne i pohvalio napore organizatora, gradonačelnik je pozvao sve sugrađane da se priključe akciji te je naglasio da se na ovaj način potiču hrvatski proizvođači i da se pomaže očuvanje radnih mjesta.

Predsjednik HGK Luka Burilović je objasnio da je glavni cilj ove akcije da, osim promicanja kvalitetnih hrvatskih proizvoda, utječe na svijest potrošača da kupnjom domaćih proizvoda budu ponosni na njihovu kvalitetu te na bogatu i raznovrsnu ponudu naših proizvođača. Izdvojio je podatak da je čak 78% potrošača spremno i nešto više platiti za proizvode hrvatskoga sela i hrvatskog proizvođača.

Svoje proizvode na glavnome zagrebačkom trgu u naredna dva dana predstavlja više od 300 domaćih proizvođača suvenira, prehrambenih, tekstilnih, keramičkih i brojnih drugih proizvoda.