Građani Splita i okolice već ove godine će moći uživati u jedinstvenom kino doživljaju. Riječ je o novom projektu tvrtke Blitz-CineStar, CINESTAR SPLIT 4DX  multipleksu koji se otvara u trgovačkom centru Mall of Split, a koji će biti opremljen najsuvremenijom tehnologijom koja gledanje filmova dovodi na potpuno novu razinu. Ovo najveće kino u Dalmaciji imat će ukupno devet dvorana i 1386 sjedala, a uz jedinstvenu eXtreme dvoranu veliki interes pobuđuje 4DX dvorana, koju CineStar dovodi u Split zahvaljujući ekskluzivnom ugovoru s CJ 4DPLEX, svjetskim liderom u 4DX tehnologiji, prisutnim u 50 zemalja s preko 49.000 4DX sjedala u 400 multipleksa. Otvaranjem ove 4Dx dvorane i Split se, kao treći hrvatski grad, nakon Zagreba i Rijeke, upisuje na mapu 4DX gradova u svijetu. Filmovi svih hollywoodskih studija bit će prikazivani u  4DX dvorani u novom CineStaru Split, a jedan od prvih su Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi.

Novim multipleksom u Splitu, CineStar će svojim posjetiteljima pružiti mogućnost kombiniranja pogodnosti Loyalty Cluba te on line kupovine za dva kina na dvije lokacije (u Joker Centru te Mall of Splitu) te će s ukupno 14 dvorana ponuditi posjetiteljima najveći izbor filmova u svakom trenutku.

Posebnost novog CineStar multipleksa je njegova vrhunska tehnološka opremljenost, koja omogućava potpuno novu razinu kino iskustva. Naime, ovo kino posljednje generacije bit će drugo kino u Hrvatskoj, uz Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, koje je u potpunosti opremljeno Barco laserskim projektorima. Najnovija CLP serija laserskih projektora temeljena je na laserskoj tehnologiji plavog lasera i fosfornog “wheela”, koji u kombinaciji stvaraju puni spektar boja te superiornu kvalitetu slike. Najnovija laserska tehnologija, uz veliku količinu svjetla koju može proizvesti, pruža i veći kontrast slike za razliku od standardnih digitalnih projektora, čime je slika primjetno kvalitetnija i ugodnija ljudskom oku, što posebno dolazi do izražaja kod efektnih 3D projekcija. Sve su dvorane u novom splitskom multipleksu opremljene najsuvremenijom digitalnom tehnologijom, a kvalitetu doživljaja upotpunjuju i “wall to wall” platna premazana srebrom te  Dolby Digital EX.

Veliki interes građana svakako će izazvati i revolucionarna 4DX™ dvorana, čija su sjedala opremljena simulatorima kretanja koja prate događanja na platnu. Specifičnost ove dvorane je više od 15 specijalnih efekata od kojih će najnoviji, snijeg, prvi moći isprobati baš splitski gledatelji. Upravo 4DX™ specijalni efekti, od kojih su najatraktivniji voda, mjehurići, magla, zrak, pokret, svjetlo, miris, vjetar, snijeg i kišna oluja, pridonose još realističnijem iskustvu gledanja filma, pa će tako gledatelji stvarno moći osjetiti strašnu oluju, nježni povjetarac, ali i dim eksplozije ili ugodan miris kave.

Uz vrhunsku tehnologiju novo splitsko kino će se isticati i interijerom u kojem će se stopiti najsuvremenija tehnologija i dizajn priznatih interijerista. Uz dvije rođendaonice za najmlađe, posjetitelje očekuje i CineCafe bar jedinstvenog modernog dizajna, čije uređenje potpisujedizajnerski dvojac Dean Franić i Saša Šekoranja koji su već dizajnirali poznati Kaptol Boutique Cinema. Posjetitelji splitskog CineStara 4DX™ moći će uživati i u već prepoznatljivim uslugama CineStara, poput Moja CineSrijede, Matinejama, Obiteljskom paketu, proslavama rođendana te loyalty programu koji omogućava uštede i kupovinu ulaznica online za oba splitska CineStara. Sve dvorane novog multipleksa biti će opremljene ljubavnim sjedalima, Love Box sjedalima koja nude potpunu intimu te VIP Relax sjedalima, luksuznijom verzijom dosadašnjih Vip sjedala. Tu je naravno i besplatan parking za sve posjetitelje kina te još mnogo zanimljivih iznenađenja.

Tvrtka Blitz-CineStar najveći je i najuspješniji kinoprikazivač u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, a otvaranjem najvećeg multipleksa u Splitu nastavlja svoj investicijski ciklus koji u kontinuitetu provodi posljednjih 14 godina, tijekom kojeg je otvoreno 20 kina u regiji s ukupno 129 dvorana i gotovo 21.000 sjedala.

Iza uspješnosti Blitz-CineStara stoji kontinuirano ulaganje u razvoj kvalitete usluge i kino iskustva, pa se tako CineStar svrstava među najbolja svjetska kina i po kriterijima opremljenosti dvorana najsuvremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima. CineStar je prvi u regiji u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, Auro 11.1 3D zvuk, 4K tehnologiju te najsuperiornije kino-formate IMAX, 4DX i Gold Class, te posljednji predstavio unikatni Kaptol Boutique Cinema, sasvim novi koncept kina koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Novi će splitski CineStar biti četrnaesto CineStar kino u Hrvatskoj, te drugo u Splitu.