Prigodnom svečanošću upriličenom u petak 8. prosinca u Galleria Business Centru, ovaj poznati centar u središtu Zagreba obilježio je službeno otvorenje preuređenog prostora, otvaranje novog Centro restorana, Bowling centra te novouređene dm trgovine, na čemu se aktivno radilo proteklih godinu dana. Nakon punih 18 godina Importanne Galleria doživjela je svoj prvi značajniji makeover, a to znači promjenu koncepta iz malog gradskog trgovačko-poslovnog centra u business centar s naglaskom na poslovno, modno i gastro odredište.

Najveću preobrazbu u reorganizaciji i redizajnu interijera, dođivjela je etaža -1, prostor koji je sada oplemenjen novim CENTRO food loungeom i a la carte restoranom s preko 100 sjedećih mjesta, raznovrsnom gastro ponudom te proširenom dm trgovinom na preko 500 m2. Novouređeni prostor na taj način je povezao poslovni, zabavni i shopping te gastro segment.

„Projekt preuređenja Importanne Gallerije pokrenuli smo s ciljem da se revitalizira cjelokupni gradski blok najstrožeg centra oko Martićeve i Vlaške ulice te svojim posjetiteljima ponudi još ugodnije mjesto okupljanja, relaksacije te uživanja u dobroj hrani i kupovini. Očekujemo da će novouređeni centar zahvaljujući novim sadržajima i dizajniranim prostorima privući velik broj posjetitelja različitih generacija te na taj način postati glavno mjesto sastajanja građana ovog dijela grada“, rekli su iz Importanne Grupe.
Novi koncept koji je primijenjen u obnovi Gallerije značajno je otvorio prostor, odnosno značajna je pozornost posvećena modernizaciji izgleda interijera. Osim za neformalna druženja, otmjeni prostor ugodne atmosfere namijenjen je i za potrebe održavanja poslovnih sastanaka. To je u skladu s poslovnom odlukom Importanne Grupe, koja repozicionira Galleriju iz trgovačkog centra u business-shopping destinaciju u središtu Zagreba.

Projekt su osmislili i vodili Nives Zovko (članica uprave Importanne Grupe), Danijela Grmoja (voditelj marketinga Importanne Grupe) i Otto Klasić (projektni menadžer). Interijer potpisuju arhitekti Zrinka Grosek, Mirta Rusan i Lada Vlainić iz arhitektonskog ureda Ars tema.