Od ovoga tjedna zagrebački Advent bogatiji je za još jednu atrakciju. Novo najdraže adventsko mjesto okupljanja svih ljubitelja knjiga postao je bajkoviti svijet Sjevernog pola koji je svoj zagrebački dom pronašao u knjižari Školske knjige – Arkadija, na glavnom zagrebačkom trgu. Posjetitelji knjižare imat će priliku, sve do 15. siječnja, zakoračiti u svijet čarolije inspirirane knjigama: poznatom dječjom bajkom „Polar Express“, autora Chrisa Van Allsburga, ali i novom slikovnicom u izdanju Školske knjige „Mama Medvjedica i Mali Medo“, autora Davida Bedforda i Jane Chapman koja je prvi put predstavljena u Hrvatskoj prije nekoliko dana.

Jedinstvena dekoracija zaleđenog ulaza i snježnog interijera djelo je svjetski poznatog umjetnika Marija Miše. Ovaj domaći autor svjetsku slavu stekao je dizajnirajući kostime i oglavlja za popularni film Igre gladi ili primjerice anđeoska krila za Victoria’s Secret, kao i suradnjom s Vivienne Westwood na humanitarnom projektu za djecu Anda te renomiranim institucijama kao što su Royal Opera House u Londonu i teatar Colon u Bogoti.
Dekoracija knjižare uz ukrašen ulaz i izloge obuhvaća i interijer knjižare pretvoren u ledeni svijet Sjevernog pola u kojem posjetitelje dočekuju ručno izrađene unikatne skulpture polarnih medvjeda i na zadovoljstvo najmlađih – ledenog iglua.

„Slijedeći visoke standarde koje godinama postavlja organizacija Adventa u Zagrebu, Školska knjiga i ovogodišnjim projektom, nakon prošlogodišnjih predivnih Orašara, nastavlja njegovati neraskidivu vezu knjiga i umjetnosti. I ove smo godine koncept blagdanske dekoracije i uređenja naše knjižare Arkadija nastojali uklopiti u cjelokupni koncept zagrebačkog Adventa – ‘Orient Express’ i vjerujemo, uspješno ga spojili s temama knjiga za djecu – ‘Polar Express’ prema kojoj je prije nekoliko godina i snimljen istoimeni film te novom slikovnicom „Mama Medvjedica i Mali Medo“ u izdanju Školske knjige, koju smo prigodno predstavili ovih dana. Vjerujemo kako ćemo i ovogodišnjim projektom, već treću godinu za redom u suradnji sa zapaženim konceptualnim umjetnikom Marijom Mišom doprinijeti obogaćenju turističke i kulturne ponude te ponovnom izboru Zagreba kao najatraktivnijeg adventskog grada u Europi.“ – poručili su iz marketinga Školske knjige.
U navedenom razdoblju Školska knjiga je za posjetitelje, pored ugodnog druženja uz najbolje knjige i posebnu ponudu blagdanskih paketa u toplini bajkovitog interijera pripremila i tople napitke za sve svoje posjetitelje te posebnu ponudu za članove programa vjernosti Školske knjige.