Kamp Čikat u turističku sezonu 2018. ulazi bogatiji za novo priznanje. Naime, kampu Čikat iz portfelja tvrtke Jadranka kampovi s otoka Lošinja prvi je put dodijeljena prestižna nagrada DCC Europapreis 2018 Kamping kluba DCC (Deutcher Camping Club). Nagradu DCC Europapreis dodjeljuje najveće udruženje u Njemačkoj za promicanje kamping turizma od 1996., a svečano su je uručili Stefan Thurn, predsjednik njemačkog automobilskog kluba ADAC-a, Alvaro Joao Pereira, predsjednik Međunarodne udruge kampista (FICC) i Thomas Kufen, gradonačelnik Essena, u sklopu sajma Reise & Camping u njemačkom Essenu. Uz kamp Čikat, nagradu je dobilo još pet kampova iz Njemačke, Austrije i Španjolske, a pristiglo priznanje za kamp Čikat posebno je i zbog toga što je time postao jedan od svega šest kampova iz Hrvatske kojima je dodijeljena ova nagrada.

Uz luksuznu ponudu kampa, koja je upotpunjena novim superior parcelama i elegantnim mobilnim kućicama, te sveobuhvatan zabavni program, kamp Čikat nagrađen je i zbog kvalitetnog upravljanja, otvorenosti inovacijama i pravovremenom prepoznavanju želja gostiju, navode iz Kamping kluba DCC. Za oduševljenje gostiju najveću zaslugu imaju upravo zaposlenici kampa koji gostima nastoje osigurati „savršeno mjesto za odmor u kojem se cijela obitelj osjeća ugodno“. U Jadranka kampovima ne kriju zadovoljstvo novim priznanjem. „Nagrada Kamping kluba DCC potvrda je da se u poslovanju dugom 70 godina krećemo u pravom smjeru. Taj smjer prepoznala je struka, ali i naši gosti, koji nam daju vjetar u leđa za nastavak ulaganja i unaprjeđenje svoje ponude i usluga, kako bismo ostvarili još značajniji napredak u kamping turizmu u Hrvatskoj.“, rekao je Dean Jakovljević, direktor Jadranka kampova.

Kamp Čikat dio je tvrtke Jadranka kampovi u okviru Grupe Jadranka, koja na otocima Lošinju i Cresu uspješno posluje već 70 godina. Kamp se prostire na 30-ak hektara u istoimenoj uvali okruženoj gustom borovom šumom te je idealan za obiteljski odmor i uživanje. Uz to, kamp Čikat nosi titulu „prijatelja djece“ koja svoj zabavni odmor mogu provesti u family fun parku Pepé, dok su za nešto starije u ponudu brojni sportski i zabavni sadržaji u prostranom Aquaparku, prvom takvom na hrvatskim otocima. Osim kampom Čikat, tvrtke Jadranka kampovi i Kamp Slatina upravljaju s još tri kampa – Bijar, Baldarin i Slatina, čiji ukupni smještajni kapaciteti mogu primiti 9.300 gostiju.