U Parlamentu Kanade obilježena je 25. godišnjica diplomatskih odnosa Kanade i Republike Hrvatske. Obilježavanje je organizirala Kanadsko-hrvatska parlamentarna skupina prijateljstva, koja okuplja kanadske parlamentarne zastupnike, zajedno s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Kanadi.

Povodom 25. godišnjice diplomatskih odnosa Kanade i Republike Hrvatske, Kanadsko-hrvatska poslovna mreža (CCBN), organizacija poslovnih ljudi povratnika iz Kanade, odlučila je stipendirati jednu hrvatsku studenticu ili studenta za tromjesečnu praksu u Parlamentu Kanade.

„Bilateralni, prijateljski i gospodarski odnosi Hrvatske i Kanade mogu se danas, 25 godina nakon uspostave diplomatskih odnosa, ocijeniti izvrsnima. Osobito me veseli kad na razvoju međusobnih odnosa djeluju hrvatski povratnici, koji su aktivni u Hrvatsko-kanadskoj poslovnoj mreži. Želim se zahvaliti Kanadsko-hrvatskoj skupini prijateljstva u Parlamentu na podržavanju ove suradnje, a budućoj studentici ili studentu želim uspjeh u učenju i radu.“, izjavila je hrvatska veleposlanica u Kanadi Marica Matković na obilježavanju 25 godina diplomatskih odnosa u kanadskom Parlamentu.

Odabrana studentica ili student radit će u timu jednog od kanadskih parlamentarnih zastupnika, a natječaj je otvoren polaznicima Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski i turistički menadžment.

„Mi u CCBN-u smo vrlo sretni što možemo organizirati ovakav program za jednog studenta Bernaysa, koji će kao pripravnik u kanadskom parlamentu steći dragocjeno iskustvo i znanje. Vjerujemo da je to izvrsna prilika za razmjenu znanja i jačanje odnosa između Kanade i Hrvatske, kao i razvoj budućih lidera u bolje sutra.“, naglasio je Josip Bašić, predsjednik CCBN-a.

Kanadsko-hrvatska poslovna mreža (CCBN) je udruga osnovana 2010. u svrhu poboljšanja i jačanja odnosa između kanadskih i hrvatskih poslovnih ljudi, menadžera, stručnjaka, poduzetnika i drugih, koji žele promicati i proširivati potencijalne gospodarske mogućnosti između Hrvatske i Kanade. Cilj udruge je generirati dodatne interese, ulaganja i/ili trgovinu i otvarati nove ekonomske prilike između Kanade i Hrvatske. Članovi CCBN-a redom su istaknuti uspješni poslovni ljudi, profesionalci i poduzetnici koji žive i rade u Hrvatskoj te imaju izravno iskustvo iz Kanade, i nastoje pružiti podršku razvoju tvrtki ili pojedinaca koji žele pokrenuti posao bilo u Hrvatskoj ili u Kanadi.