Gradonačelnik Milan Bandić i ministar državne imovine Goran Marić danas su u zgradi Gradske uprave potpisali Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju žičare Sljeme, a koja će biti puštena u rad 2020. godine.

Zahvalivši ministru i njegovim suradnicima, gradonačelnik Bandić je naglasio da je ovo odličan primjer suradnje lokalne i državne uprave. Drago mi je da je naša suradnja na visokoj razini jer žičara predstavlja ponajveći projekt u Zagrebu u posljednjih nekoliko desetljeća. Najavio je da polaže tečaj za vožnju radnoga stroja bager jer kad počnu radovi na žičari, želi biti prvi koji će kopati.

Ministar Goran Marić rekao je da je u ime Ministarstva do sada potpisao ugovore s jedinicama lokalne uprave u vrijednosti od milijardu kuna. Zemljište koje je država darovala Gradu Zagrebu ima velik turistički potencijal. Lako je surađivati kada suradnici znaju svoj posao, odradili smo mnoge projekte, a mnogi nas još čekaju. Istaknuo je također da je žičara Sljeme najvrjedniji projekt u Zagrebu od 1990. godine do danas. Žičara je važna zbog odnosa koji Zagrepčani imaju prema Sljemenu, doživljavaju ga kao svoja pluća, gotovo kao „dnevni boravak“.

Vrijednost projekta je 300 milijuna kuna.