PBZ Invest je priredio svečanost u palači Dverce povodom proslave 20 godina poslovanja. PBZ Invest jedno je od najstarijih društava za upravljanje investicijskim fondovima na hrvatskom tržištu kapitala, dio industrije koja danas upravlja s oko 22 milijarde kuna u UCITS fondovima, od kojih PBZ Invest drži preko 22% udjela. Imovina, koju je PBZ Investu na upravljanje povjerilo više od 70.000 klijenata, ove je godine premašila 5 milijardi kuna.
PBZ Investu je dostupno veliko znanje i iskustvo poslovanja na svjetskim financijskim tržištima zahvaljujući poslovanju u sklopu Eurizona, jednog od najvećih društava za upravljanje imovinom u Europi, koji, zajedno s kineskim društvom Penghua (u kojem ima 49% vlasništva), upravlja s oko 400 milijardi eura. Potvrda za posvećenost PBZ Investa su i brojne nagrade koje je Društvo primilo tijekom godina.

Tommaso Corcos, glavni izvršni direktor (CEO) Eurizona je tom prigodom rekao: “Ponosni smo na naše partnerstvo s PBZ Investom, društvom koje ima značajnu ulogu kako na hrvatskom tržištu tako i u našoj Diviziji za upravljanje imovinom. Doprinos PBZ Investa i drugih društava našeg HUB-a Istočna Europa za nas je vrlo značajan u smislu kulturnog i profesionalnog doprinosa. Dijelimo zajednički pogled na ulogu industrije upravljanja imovinom koja ne teži samo ostvarenju rezultata, već i stvaranju vrijednosti za naše klijente i društvo u cjelini.”
Marin Hrešić, predsjednik Uprave PBZ Investa: “Danas možemo uživati prednosti koje nismo imali svih prethodnih 20 godina poslovanja: financijsko tržište Republike Hrvatske je dio uređenog EU tržišta, a mi smo članica Eurizona, značajnog igrača na EU i svjetskim financijskim tržištima. Posebno se želim zahvaliti svim našim klijentima: malim ulagačima, institucionalnim investitorima i poduzećima, koji su nam povjerili svoju imovinu na upravljanje. I nadalje ćemo ulagati sve naše napore kako bismo ostvarili njihove financijske ciljeve.”