U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma gradonačelnik Milan Bandić jutros je otvorio šestu po redu startup konferenciju Zagreb Connect 2019.

Cilj konferencije je pružiti mogućnost startupovima da svoje projekte predstave pred investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima. Ovogodišnje panel rasprave pokrivat će neke od tema kao što su znanje, transfer tehnologije i zaštita intelektualnog vlasništva. I ove je godine zemlja partner Izrael s kojom Grad Zagreb surađuje niz godina, a navedenom konferencijom do sada je umreženo preko 100 najkvalitetnijih poduzetnika s područja Hrvatske s investitorima i poslovnim partnerima.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo da je u posljednjim godinama Zagreb Connect postala konferencija od ključnog značaja za budućnost zagrebačkog i hrvatskog gospodarstva.Transfer tehnologija i nove inovacije zajedno sa znanjem moraju rasti i razvijati se na dobrobit običnog čovjeka. Gradski ured za gospodarstvo, tvrtke i institucije prepoznale su važnost razvoja inovacija, a našem vjernom partneru, Državi Izrael kao najvećoj startup zajednici u svijetu, zahvaljujem na razmjeni znanja i iskustava posljednjih šest godina. Svi timovi koji su danas ovdje imaju samo jednu budućnost – uspjeh, koji nema alternative, poručio je.

Frane Šesnić, direktor ZICER-a zahvalio je Gradu Zagrebu te svim partnerima i sponzorima koji podržavaju konferenciju i time grade bolju budućnost. Razvojni timovi i mladi startup-ovi s potencijalom internacionalnog rasta, koji razvijaju inovativne proizvode, stalno su nam u fokusu pa tako i kroz četvrti ciklus Startup Factory-a. Kroz Zagreb Connect, na primjerima onih koji su s uspjehom započeli i prije 25 godina i oni koji su uspjeli uz našu podršku tek nedavno, pokazali smo kako grad Zagreb i Hrvatska mogu biti dobra polazna točka za svjetske uspjehe.

Generalni pobjednik ovogodišnjeg Zagreb Connect-a, među 16 startupova koji su prošli Startup Factory predakceleracijski program, je tim NUOTWO koji je osvojio 200.000 kn bespovratnih sredstava Grada Zagreba.Pet najboljih startup-ova ovogodišnjeg Factory-a koji su osvojili po 160.000,00 kn su: Laftonic, Hero Factory, A-SAP, Mundus Education System, RecorrQCQ. 

Čestitam pobjednicima na trudu i radu koji su uložili u svoje projekte! Također, svim članovima svih 16 timova, čestitam na uspješnosti i poduzetnosti! Ne sumnjam da ćete uspjeti u svojim planovima! rekao je gradonačelnik Bandić na uručenju nagrada.