U Podgorici je održan poslovni skup Končara kojem su prisustvovali ministrica gospodarstva Dragica Sekulić, ministar financija Crne Gore Darko Radunović, ministar prometa i pomorstva Osman Nurković, kao i hrvatski veleposlanik u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

Istog dana delegaciju Končara na čelu s predsjednikom Uprave Gordanom Kolakom primio je crnogorski premijer Duško Marković. U narednih pet godina Crnu Goru očekuje veliki investicijski ciklus, pa se na sastanku razgovaralo o projektima u energetskom i prometnom sektoru Crne Gore, ali i o obrazovanju i stručnom usavršavanju mladih.

Sudionicima skupa u Podgorici obratio se predsjednik Uprave Končara Gordan Kolak, koji je tom prilikom rekao: ” Malo je tvrtki u regiji koje se, poput nas, mogu pohvaliti gotovo stoljetnom tradicijom tijekom koje smo dobili povjerenje kupaca u više od 100 zemalja svijeta, na svim kontinentima. Ponosni smo što je na tržištu Crne Gore KONČAR svoj ugled uspješno počeo graditi prije sedam desetljeća, a vjerujemo da svojim iskustvom, stručnim znanjem i proizvodnim mogućnostima možemo odgovoriti na izazove daljnjeg razvoja elektroenergetskog sustava te tračničkog prijevoza Crne Gore.”

Tijekom proteklih desetljeća, KONČAR je na tržištu Crne Gore prisutan u području transporta (modernizaciji lokomotiva) te u području energetike. Društva Grupe KONČAR realizirala su brojne projekte izgradnje hidroelektrana te isporučila generatore, transformatore, sustave uzbuda i ostalu opremu iz proizvodnog programa KONČARA za hidroelektrane (HE) Perućica, HE Piva (Mratinje), HE Liverovići, HE Glava Zete itd. Prodaja na tržištu Crne Gore u posljednjih nekoliko godina najvećim se dijelom odnosi na isporuke opreme, prvenstveno proizvodnog programa društava Mjerni transformatori te Distributivni i specijalni transformatori.