M+ Grupa (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) je Challenger Provider of the Year prema izboru međunarodnog neprofitnog udruženja Global Sourcing Association (GSA). Hrvatska BPTO kompanija je tako stala uz bok ostalim laureatima – uspješnim svjetskim kompanijama dobitnicama nagrada za tehnologije (NNT), automatizaciju (Royal Mail Group), izvrsnost (Bank of Ireland) i digitalizaciju (Volkswagen Group UK). Nagrade su dodijeljene na globalnoj virtualnoj ceremoniji.

„Priznanje koje nam je odalo vodeće udruženje industrije još je jedan u nizu dokaza uspješnosti naše poslovne strategije, u kojoj smo se usmjerili na pružanje usluga globalnim klijentima sa sjedištima u najrazvijenijim državama Europe i Sjeverne Amerike. Ova nagrada potaknut će nas na još predaniju borbu na tržištu te daljnju transformaciju i uvođenje sve većeg broja najsuvremenijih tehnologija u poslovanje“, izjavio je Tomislav Glavaš, član Uprave i glavni izvršni direktor M+ Grupe.

„Ceremonija dodjele bila je zadivljujuća proslava transformativnog odgovora industrije na izazove pandemije i odličnog rada ostvarenog putem partnerstava u cijelom svijetu! Opravdano je da se svi osjećaju ponosno, na svoje organizacije i na industriju u cijelosti“, naglasila je Kerry Hallard, CEO Global Sourcing Associationa.

Hrvatska brzorastuća BPTO (Business Process and Information Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i informacijskih tehnologija) kompanija M+ Grupa, ujedno je i najveći nezavisni pružatelj BPTO usluga u regiji jugoistočne Europe i Male Azije. M+ Grupa ima sjedište u Zagrebu, a operativno posluje u devet zemalja. Uz Hrvatsku, tu su još i Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska, Rumunjska, Mađarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD. Poslovno djeluje na tržištima Europske unije i Sjeverne Amerike. U zadnje četiri i pol godine M+ Grupa je realizirala 15 akvizicija i osigurala diverzificiran portfelj  klijenata koje čine vodeći telekomi, financijske, tehnološke i kompanije za elektroničku trgovinu te kompanije u sektoru robe široke potrošnje.

GSA je poslovno udruženje i profesionalno tijelo globalne industrije nabave. Utemeljitelj je Global Sourcing Standarda, prvog globalnog portfelja najboljih praksi metodologija i akreditacijskih programa koje podržavaju kupci i dobavljači u nabavi.