U sklopu svog projekta „Činim dobro svaki dan“ PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, nastavlja pomagati djeci i mladima diljem Hrvatske, što potvrđuje i njezina najnovija donacija Dječjem domu Sv. Ana Vinkovci. Donaciju u iznosu od 349.932,06 kuna Dječjem domu Sv. Ana Vinkovci uručili su Mladenka Dubravac, glavna koordinatorica odnosa s javnošću PBZ Carda i Dario Klarić, direktor, Centar za poslovanje malim i srednjim poduzećima PBZ-a. Zahvaljujući ovoj donaciji, Dječji dom Sv. Ana Vinkovci izgradio je i opremio polivalentno igralište, koje će njegovim korisnicima omogućiti kvalitetniji rast i razvoj te uljepšati svakodnevne trenutke, igru i odrastanje.

„Zahvaljujući projektu „Činim dobro svaki dan“, u suradnji s našim nadležnim Ministarstvom, dobili smo u dvorištu Doma novo polivalentno igralište na kojem izazovne sadržaje mogu pronaći djeca svih uzrasta. Osim tobogana i ljuljački koji su zanimljivi i sigurni za igru mlađoj djeci, postavljene su sprave za street workout vježbanje koje su posebno atraktivne srednjoškolcima. Uređenjem polivalentnog igrališta PBZ Grupa nije samo razveselila djecu, nego je na ovaj način uloženo u cjelokupni razvoj naše djece. Kretanje i igra pogoduju razvoju i poboljšanju niza motoričkih sposobnosti kao što su snaga, brzina, koordinacija, izdržljivost, gibljivost i preciznost, a osim na tjelesni razvoj i zdravlje, kretanje i igra na otvorenom utječu na razvoj mišljenja, pažnje, samopouzdanja i općenito na razvoj komunikacijskih vještina. Zahvaljujemo PBZ Grupi, našem Ministarstvu i svima koji su sudjelovali u realizaciji ove za nas vrlo vrijedne donacije“, istaknula je Zrinka Mikić, ravnateljica Dječjeg doma Sv. Ana Vinkovci.

Dječji dom Sv. Ana Vinkovci pruža socijalne usluge djeci bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi te primarnim i udomiteljskim obiteljima. Trenutno je u sjedištu Doma smješteno 37 korisnika, a Dom ukupno pruža usluge za pedeset korisnika, uključujući i djecu iz poludnevnog boravka te samostalnih stambenih zajednica.

Donacija Dječjem domu Sv. Ana Vinkovci dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već trinaest godina pod nazivom “Činim dobro svaki dan”. Sredstvima izdvojenim za taj projekt Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravstva i “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te odgovara na aktualne potrebe društva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada prikupila više od 25 milijuna kuna te, uključujući i ovu najnoviju, ukupno realizirala 58 donacija, uključujući bolnice i domove socijalneskrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.