PBZ Invest, društvo za upravljanje investicijskim fondovima, od danas posluje pod imenom Eurizon Asset Management Croatia . Dosadašnji klijenti zadržavaju sva prava i obaveze koji proizlaze iz postojećih ugovora s PBZ Investom te ne trebaju poduzimati nikakve dodatne aktivnosti. Privredna banka Zagreb, koja je također član Intesa Sanpaolo Grupe, ostat će i dalje najznačajniji distributer investicijskih fondova kojima upravlja Eurizon Asset Management Croatia.

PBZ Invest u Hrvatskoj posluje više od dva desetljeća, a od 2013. godine dio je Eurizon obitelji koju predvodi Eurizon Capital SGR, društvo koje sa svojim podružnicama čini Diviziju za upravljanje imovinom Intesa Sanpaolo Grupe. PBZ Invest, od danas Eurizon Asset Management Croatia, drugo je najveće društvo za upravljanje UCITS investicijskim fondovima u Republici Hrvatskoj s tržišnim udjelom većim od 24 posto. Društvo u ovom trenutku upravlja s više od 5,4 milijardi kuna imovin kroz 13 fondova i 173 pojedinačna portfelja, a dobitnik je i brojnih nagrada struke, Udruženja investicijskih fondova pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, posebice, u zadnjih nekoliko godina, za svoje UCITS fondove PBZ Equity, PBZ D-START, PBZ Bond i PBZ Conservative 10.

Klijenti društva moći će i dalje trgovati udjelima kroz postojeće distribucijske kanale PBZ-a, kao i putem Hrportofolija, kojem je Eurizon Asset Management Croatia delegirao poslove distribucije.

„Već više od dva desetljeća ovo Društvo stvara i upravlja investicijskim rješenjima kojima želimo zadovoljiti potrebe više od 65.000 naših klijenata u Hrvatskoj. Još od 2013. godine u poslovnim procesima našeg Društva primjenjujemo vrijednosti, znanja i najbolje prakse Eurizona. Drago nam je što ćemo pod našim novim imenom, Eurizon Asset Management Croatia i nadalje s velikom predanošću, na domaće tržište donositi još više novih inovativnih proizvoda, fokusirani na potrebe naših klijenata, naših partnera i zajednice u kojoj poslujemo”, izjavio je Marin Hrešić, predsjednik Uprave Eurizon Asset Management Croatia.