Na konferenciji za medije u foyeru Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu intendantica doc.dr.sc. Iva Hraste Sočo predstavila je novog glavnog sponzora i partnera središnje nacionalne kazališne kuće – tvrtku Mplus, vodećeg europskog pružatelja BPTO usluga za outsourcing poslovnih i tehnoloških procesa. Tako će HNK u Zagrebu uz pomoć resursa, znanja i iskustva uspješne domaće kompanije unaprijediti svoj odnos s publikom u cilju još većeg zadovoljstva, bržih informacija i obavijesti te kvalitetnije usluge.

„Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu i Mplus dijele zajedničke vrijednosti. U HNK u Zagrebu uz hrvatske umjetnike djeluju i strani umjetnici pa se može reći da ima međunarodni ansambl u kojem su okupljeni kreativci i iznimne osobe iz cijelog svijeta, na isti način na koji Mplus svojim međunarodnim i raznolikim timom pokriva potrebe svojih korisnika na pedeset osam tržišta. I zagrebački HNK i Mplus dokaz su da je moguće postići regionalni i međunarodni ugled djelovanjem iz Zagreba, stoga se Mplus pokazao kao najbolji izbor za naše potrebe“, istaknula je Iva Hraste Sočo. „Mplus u svom je pristupu pokazao kako je istinski filantrop 21. stoljeća. Sukladno tomu, ovdje nije riječ o običnom sponzorstvu, već o donošenju znanja i tehnologije Mplusa u segmentu korisničkog iskustva da bi HNK u Zagrebu osuvremenio svoj odnos prema publici“, govori intendantica zagrebačkog HNK.

Zahvaljujući svom novom glavnom sponzoru i partneru, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu modernizirat će i unaprijediti svoje usluge, što će doprinijeti postizanju kvalitetnijeg korisničkog iskustva i pozitivno utjecati na zadovoljstvo pretplatnika i gledatelja. Ukupna vrijednost partnerstva iznosi pola milijuna kuna.

„U skladu s našim vrijednostima koje unosimo u svakodnevno poslovanje, želimo podržati razvoj kulture te dati svoj doprinos zajednici. Ulaganjem sredstava, te implementacijom modernih tehnologija u poslovanje kazališta, od uvođenja novih komunikacijskih kanala do profesionalne korisničke podrške doprinijet ćemo približavanju HNK u Zagrebu svima, a pogotovo mlađoj publici koja želi bržu i lakšu dostupnost informacijama u svakom trenutku. Naravno, tu je i značajan financijski doprinos s naše strane kao dio ovog partnerstva.“, govori Darko Horvat, predsjednik Uprave Mplusa.

Inovativnim poslovnim modelom Mplus je u zadnjih pet godina ostvario značajan rast te proširio svoje poslovanje na tržišta zapadne Europe pružajući usluge vodećim globalnim kompanijama. Tvrtka Mplus osnovana je u Hrvatskoj 2007. Uspješno integrira dinamične

industrije kontaktnog centra, informacijskih tehnologija i usluge zapošljavanja s ciljem rješavanja globalnih izazova u području korisničke podrške.

„Cilj nam je svojim znanjem i resursima pomoći drugim organizacijama u Republici Hrvatskoj, posebice umjetničkim i kulturnim. U predstojećem razdoblju želimo tehnološki unaprijediti središnje hrvatsko kazalište i svojim rješenjima i ulaganjima u razvoj približiti kvalitetu sadržaja zagrebačkog HNK europskim i svjetskim standardima“, naglasio je Darko Horvat.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu ovom se odlukom približilo brojnim europskim i svjetskim kazalištima koja godinama njeguju ovakav odnos s korporativnim tvrtkama s ciljem ulaganja u što kvalitetnije kazališne produkcije, bogatijeg repertoara te boljeg odnosa s publikom.