Drugo izdanje Weekend Food Festivala i ove će godine postaviti Rovinj i Hrvatsku u središte svjetske gastronomske scene. Od 14. do 16. travnja, Rovinj je rezerviran za sadržajne panel rasprave i edukativna predavanja o novim saznanjima u vrhunskim restoranima i industriji hrane. Program najvažnijeg događaja za sve zaljubljenike u gastronomiju dodatno će obogatiti iskustva lidera najvećih kompanija iz sektora proizvodnje i maloprodaje prehrambenih proizvoda.
Vodeći se primarno potrebama tržišta, Festival je postao svojevrsna platforma za edukaciju i razmjenu ideja te umrežavanje brojnih gurmana, ugostitelja i proizvođača hrane. Tako će ove godine svi posjetitelji imati priliku čuti najnovija saznanja kao i predviđanja o prehrambenoj industriji u doba globalne krize, slabostima i prednostima domaće mesne industrije, promjenama navika zbog rastućih cijena, ali i o generacijskim razlikama u prehrambenim navikama. Domaći predstavnici vodećih kompanija iz sektora proizvodnje i maloprodaje prehrambenih proizvoda razgovarat će i o novim načinima komunikacije i edukacije potrošača, pekarskim proizvodima u maloprodaji, a doznat ćemo i koji su trendovi na tržištu bezalkoholnih pića te što jede prosječan Hrvat. Na pitanje može li bolje u proizvodnji hrane, na jedinstvenoj panel diskusiji odgovore će dati Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe, Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, i Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.
„Iznimno me veseli što smo kao medij koji prati područje proizvodnje i trgovine hrane uspjeli dati svoj doprinos u pripremi inspirativnog i bogatog programa. Razmišljanja i potrebe modernog kupca tema je o kojoj, posebno u ovim okolnostima, imamo mnogo toga za reći, stoga me raduje što ćemo imati priliku predstaviti pogled na aktualna zbivanja u retailu, kao i perspektive ključnih osoba industrije o izazovnoj proizvodnji hrane“, rekao je Maroje Sabljić, direktor portala i magazina Ja TRGOVAC, programskog partnera festivala.
Ova jedinstvena manifestacija već se prve godine pozicionirala kao jedan od najvećih gourmet festivala u regiji, uzimajući u obzir listu chefova koji su gostovali, kao i posjete zvučnih imena i gastro stručnjaka. Proširenjem programa i uključivanjem svih aktera iz svijeta prehrambenih proizvoda, ovogodišnje izdanje okupit će nekoliko tisuća sudionika s ciljem uživanja, učenja i povezivanja.
“Ovogodišnji program Weekend Food Festivala obećava – siguran sam da ćemo opravdati očekivanja svih te da će svatko od sudionika pronaći brojne teme iz specifičnih segmenata i područja interesa. Za manje od mjesec dana, u Rovinju ćemo zakoračiti i u svijet dinamičnog retaila. Na festivalsku pozornicu popet će se zvučna domaća imena vodećih kompanija iz sektora proizvodnje i maloprodaje prehrambenih proizvoda koji će u čak 12 predavanja i panel rasprava ispričati svoja iskustva i saznanja“, izjavio je Boris Kovaček, direktor festivala.
FoodTech Start Up natjecanje
Na tragu održive budućnosti i pronalaska dugoročnih rješenja i odgovora u ovoj sve zahtjevnijoj branši, Maistra Hospitality Group, Infobip, Pepermint agencija i Kaufland ponovno pokreću FoodTech Startup Competition, natjecanje za startupove koje je koncipirano s ciljem pronalaska novih i kreativnih ideja te pružanja podrške brojnim novim nadama prehrambene i ugostiteljske industrije. Poziv na natječaj će biti službeno predstavljen naWeekend Food Festivalugdje će potencijalni natjecatelji imati priliku sudjelovati i razgovarati s članovima stručnog žirija, a pobjednik će biti proglašen na Weekend Media Festivalu u rujnu.
Cjelovit program Weekend Food Festivala bit će objavljen uskoro, a za više informacija posjetite www.weekendfoodfestival.com.