U svijetu koji se mijenja brže nego ikad, digitalna transformacija nije više pitanje izbora – ona je postala ključ uspjeha i opstanka svakog modernog poslovanja. Bez obzira na industriju, veličinu ili lokaciju, poduzeća koja se prilagode digitalnim trendovima i prihvate nove tehnologije ne samo da će ostati konkurentna, već će biti predvodnici u svojoj niši. Od automatizacije poslovnih procesa do pametnog korištenja podataka, digitalna transformacija otvara vrata učinkovitijim poslovnim modelima, inovativnim rješenjima i globalnim tržištima. To je prilika da vaša tvrtka postane agilnija, efikasnija i bolje povezana – i što je najvažnije, da bude spremna za izazove budućnosti.

Digitalna transformacija nije spontani proces ili proces u jednom koraku, nego dugoročno osmišljeni i kontrolirani niz aktivnosti. Plan digitalne transformacije strategija je koja opisuje potrebne korake za prelazak s korištenja postojećih digitalnih procesa na nove, što pomaže u definiranju i upravljanju vašim poslovnim inicijativama i ciljevima. Kada se napravi ispravno, uspješna mapa puta za digitalnu transformaciju pomoći će u bržim inovacijama i povećanju profitabilnosti.

Ako želite steći uvid u ključne aspekte digitalne transformacije i dobiti konkretne smjernice kako uspješno razviti i implementirati digitalnu strategiju u vaše poslovanje, Europski digitalni inovacijski hub (EDIH) CROBOHUB++ i Hrvatska gospodarska komora (HGK) organiziraju drugu edukaciju “Strategija digitalne transformacije poslovanja” koja će se održati 22. i 23. listopada 2024. u Zagrebu.

Ova dvodnevna edukacija pokriva teme, koje su ključne za razumijevanje, planiranje i provedbu digitalne transformacije, a imate priliku povezati se sa vodećim stručnjacima za digitalnu transformaciju.

Zašto sudjelovati?

  • Sudionici će naučiti što je digitalna transformacija i zašto je ključna za modernizaciju poslovanja, održavanje konkurentnosti i prilagodbu brzim promjenama u tržišnim uvjetima.
  • Edukacija će pomoći tvrtkama u razumijevanju kako se pripremiti za digitalnu transformaciju te koji su ključni koraci potrebni prije početka samog procesa, uključujući identifikaciju potrebnih resursa i definiranje novog poslovnog modela.
  • Sudionici će steći praktična znanja o upravljanju digitalnom transformacijom, uključujući najbolje prakse za implementaciju i operativno upravljanje promjenama unutar organizacije.
  • Jedan od ključnih izazova digitalne transformacije je praćenje napretka i mjerenje uspješnosti. Edukacija pruža alate i metrike za praćenje i vrednovanje napretka tijekom digitalne transformacije, što omogućuje tvrtkama da prilagode strategije i maksimiziraju koristi.
  • Kroz studije slučaja, sudionici će vidjeti kako su druge tvrtke uspješno provele digitalnu transformaciju i koje su koristi ostvarile, što može poslužiti kao inspiracija i smjernica za vlastite projekte.
  • Sudjelovanje na edukaciji omogućit će tvrtkama da prepoznaju vlastite prilike za unapređenje, izbjegnu uobičajene zamke i učinkovito iskoriste digitalne tehnologije za stvaranje novih vrijednosti, poboljšanje operacija i postizanje boljih poslovnih rezultata.

Ova edukacija sufinancirana je sredstvima programa Digitalna Europa i sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti Ministarstva gospodarstva te je besplatna za mala i srednja poduzeća (MSP) te srednje kapitalizirana poduzeća (do 3000 zaposlenika).

Više informacija o edukaciju i načinu prijave potražite na web stranici HGK.