Doktorska škola Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku raspisuje natječaj za upis pete generacije doktoranada na sveučilišni poslijediplomski interdisciplinarni doktorski studij “Komunikologija”. Riječ je o jedinom doktorskom studiju komunikologije u Hrvatskoj nakon kojega studenti stječu akademski stupanj doktora znanosti te kompetencije za samostalno istraživačko djelovanje u matičnom znanstvenom području, polju i grani.

Poslijediplomski doktorski studij Komunikologija traje tri godine (šest semestara), a namijenjen je svima koji žele steći najviša teorijska i visokostručna znanja u području javnog komuniciranja, angažiranima u akademskim i javnim institucijama, gospodarstvu, medijima, politici, kulturi i brojnim drugim oblicima društvenog i javnog djelovanja. Po završetku poslijediplomskog doktorskog studija studenti stječu kompetencije za samostalno djelovanje u znanstveno-nastavnim, znanstvenim i obrazovnim institucijama, medijima, sektorima koji se bave javnim (političkim, tržišnim i masovnim) komuniciranjem te u različitim javnim institucijama i privatnim tvrtkama. Nastava na doktorskom studiju izvodi se u Zagrebu, na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Prof. dr. sc. Pero Maldini

“Od početka svojeg djelovanja doktorski studij “Komunikologija” pobuđuje veliko zanimanje. Budući da se javno komuniciranje izrazito razvija i diversificira, poglavito pod utjecajem informacijskih i komunikacijskih tehnologija, raste i želja za obrazovanjem i usavršavanjem, podjednako u području komunikološke struke i akademskog obrazovanja i istraživanja. Ovaj studij nudi upravo to – visokostručno interdisciplinarno obrazovanje u području javnog komuniciranja. Dosadašnji studenti iskazali su zadovoljstvo studijskim programom i uspješni su u svladavanju zahtjevnih studijskih obveza. Vjerujemo da će tako biti i dalje. S obzirom na to, očekujemo da će se i ove godine na natječaj prijaviti velik broj zainteresiranih od kojih će se na studij upisati oni najbolji, što će – uz visoke standarde izvedbe studija – dodatno pridonijeti njegovoj kvaliteti“, istaknuo je prof. dr. sc. Pero Maldini, voditelj jedinog doktorskog studija komunikologije u Hrvatskoj.

Poslijediplomski doktorski studij “Komunikologija” predstavlja najviši stupanj znanstvenog usavršavanja u području informacijskih i komunikacijskih znanosti. Bitna obilježja ovog studija su interdisciplinarnost i inovativnost, a u njegovoj izvedbi sudjeluju visokokvalificirani nastavnici i suradnici s više hrvatskih sveučilišta. Studijski program usklađen je sa smjernicama strateških dokumenata Republike Hrvatske i Europske unije u području visokog obrazovanja, a uz implementaciju najrecentnijih znanstvenih spoznaja i iskustava akademskih stručnjaka, u obzir su uzete i preporuke relevantnih strukovnih asocijacija (Međunarodna udruga poslovnih komunikatora, Američko društvo za odnose s javnošću, Institut za odnose s javnošću i Međunarodna udruga za odnose s javnošću). Dodatne informacije zainteresirani kandidati mogu saznati na internetskoj stranici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku http://www.unios.hr/doktorska-skola ili putem e-maila: jmagdika@nios.hr te na telefon: 031/224- 143.