Johnson & Johnson zajedno s organizacijom SOS Dječja sela razvija program Zdravlje je za sve radi promocije dobrih praksa u zdravstvenoj prevenciji i osobnoj njezi u zajednicama u siromašnim okruženjima. Program je započeo početkom ove godine te je implementiran u pet država regije: Hrvatskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.
Program Zdravlje je za sve pokrenut je kao rezultat uočenih potreba u siromašnim zajednicama za redovnom higijenom i razumijevanjem važnosti pravilne rutine osobne njege kako bi se održao zdrav stil života. Stoga je Johnson & Johnson, stručnjak u razvoju kozmetičkih proizvoda za higijenu i osobnu njegu, pokrenuo strateško partnerstvo s nevladinom organizacijom SOS Dječja sela te u skladu s navedenim ciljem organizirao osposobljavanja kojima se pruža dugoročna podrška ugroženim obiteljima.

Program je planiran u razdoblju od dviju godina te uključuje niz radionica Osposobljavanje obučavatelja, namijenjenih SOS njegovateljima, koje održavaju zdravstveni stručnjaci uz teoretsku podršku tvrtke Johnson & Johnson. Tijekom tih predavanja SOS njegovatelji imaju prilike razmatrati stvarne primjere, tražiti podršku obučavatelja u rješavanju situacija s kojima se trenutačno suočavaju te, što je još važnije, podijeliti znanje s grupama s kojima rade i implementirati dobre prakse povezane s higijenom i osobnom njegom.
Tijekom 2017. godine, radionice usredotočene su na teme povezane s fizičkim zdravljem, a u 2018. godini program će nastaviti s tečajevima na kojima će SOS njegovatelji raspravljati i dijeliti uspješne prakse. Štoviše, bit će dodatno osposobljavani i informirani o temama povezanima s emocionalnim zdravljem.

Istovremeno program uključuje financijsku podršku tvrtke Johnson & Johnson za sudjelovanje korisnika u nizu medicinskih i nutricionističkih ispitivanja, uz podjednak doprinos za svih pet država.

‘Inicijativa Zdravlje je za sve ima uporište u vrijednostima i principima tvrtke Johnson & Johnson, koji zagovaraju odgovornost prema zajednici u kojoj živimo i radimo te poboljšanje u području zdravstva i edukacije. Uvjereni smo da je važno dijeliti svoja saznanja i nuditi njegu potrebitim zajednicama i svima onima uključenima u područje njege i zdravstva. Kroz aktivnosti planirane u dvije godine programa Zdravlje je za sve posvetit ćemo se tome da informiramo i nudimo podršku ugroženim zajednicama uz pomoć SOS njegovatelja, ambasadora našega projekta. S ponosom možemo kazati kako je do sada osposobljeno 166 predstavnika u Hrvatskoj. Ovaj se projekt ne bi realizirao bez podrške neprofitne organizacije Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Organizacija Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust osigurala je resurse potrebne za implementaciju programa Zdravlje je za sve’, izjavio je Krešimir Pavlović iz tvrtke Johnson & Johnson Hrvatska.

‘Biti dio Johnson & Johnson projekta Zdravlje je za sve od iznimne je važnosti za Udrugu SOS Dječje selo Hrvatska. Osim vrlo korisnih informacija za naše SOS obitelji, u kojima se o djeci brinu naše SOS mame, tematika Johnson & Johnson treninga i preneseno znanje zdravstvenih stručnjaka, od velike je važnosti u lokalnim zajednicama Lekenika i Ladimirevaca, gdje se provode naši programi ‘Jačanja obitelji’. Do sada je kroz program Zdravlje je za sve prošlo 166 sudionika, što iz SOS obitelji što iz bioloških obitelji, koje su korisnici našeg programa. Udruga se veseli nastavku suradnje s tvrtkom Johnson & Johnson, a naši polaznici treninga raduju se novim izazovima i razmjeni iskustava’, rekla je Ljiljana Varga, voditeljica odjela za korporativna partnerstva SOS Dječjeg sela Hrvatska.
Program Zdravlje je za sve ima za cilj pripremiti ukupno 11 730 korisnika iz Programa osnaživanja obitelji i Programa skrbi u obitelji u svih 5 država koje implementiraju taj program.