Zahvaljujući partnerstvu koje su dogovorili Vladimir Benić, osnivač CareerCentra, prve profesionalne društvene mreže za razvoj karijere i digitalizaciju zapošljavanja, i dekan Bernaysa doc. dr. sc. Damir Jugo, polaznici Bernaysove CareerCentar Akademije testirat će svoje sposobnosti najmodernijim metodama. Psiholozi i osobe koje u praksi pomažu tvrtkama provoditi učinkovite procese zapošljavanja, studentima komunikacija i turizma otkrit će tajne pisanja životopisa i pripreme za razgovor za posao, kako u šumi oglasa prepoznati onaj pravi te koje su ključne faze procesa zapošljavanja. Time će studenti Bernaysa još za vrijeme studija usvajati potrebna znanja i vještine za lakše zapošljavanje i dodatno se pripremati za tržište rada.

„Obrazovanje danas odgovara na ključne potrebe gospodarstva i osobnog razvoja te daje svakom pojedincu znanja potrebna za uspješan doprinos na budućem poslu. Međutim, odabir i razvoj karijere je vrlo složen proces, i mladima uz stručno znanje treba dati alate i modele koji će im omogućiti pronalazak posla i okruženja koje će najviše odgovarati njihovim vrijednostima i interesima. Nama je drago što Bernays želi svojim studentima omogućiti razvoj u ovom segmentu i olakšati im prelazak u svijet rada. Posebno nas vesele sve uspješne karijerne priče u koje ćemo i mi ugraditi svoj mali doprinos. Naša je vizija pozitivno utjecati na percepciju rada i procesa zapošljavanja, osnažiti mlade kako bi s razumijevanjem donosili karijerne odluke i kako bi sami bili u poziciji pozitivno oblikovati svoja radna okruženja.“, izjavio je Vladimir Benić.

„Ulaganje u studente i njihov profesionalni razvoj oduvijek je bio temelj razvoja Bernaysa. Naš sustav od čak 80 partnerskih organizacija, u kojima studenti stječu praktično iskustvo i gdje već za vrijeme studija dobivaju trajne angažmane, sada nadograđujemo posebno usmjerenim i kreiranim programom edukacije koji će Bernaysovce pripremiti za kvalitetno predstavljanje budućim poslodavcima. Ovime radimo veliki iskorak u razvoju našeg Centra za karijere i omogućujemo našim studentima da na tržištu jednostavno budu korak ispred svih.“, dodao je doc. dr. sc. Damir Jugo.

Najuglednije svjetske visokoobrazovne institucije ističu se kvalitetom svojih karijernih centara u okviru kojih dodatno razvijaju kompetencije svojih studenata i potiču ih na profesionalni razvoj, a njihovu je važnost odavno potvrdilo i samo tržište rada. Niz istraživanja dokazao je kako studenti koji usvoje vještine upravljanja karijerom ostvaruju veće zadovoljstvo poslom, postižu bolje poslovne rezultate i u prosjeku imaju veću plaću. Kako se uspješno predstaviti budući poslodavcima, Bernaysovci će imati priliku otkriti već u travnju na prvoj Bernaysovoj CareerCentar Akademiji.