Jutros je Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma otvorila 4. međunarodnu konferenciju SMART CITIES.

Vjerujemo kako će ova konferencija iznaći odgovore i ponuditi  rješenja s posebnim naglaskom na primjere dobre prakse, izjavila je zamjenica Majić.
Također je naglasila da je Grad uključen  u brojne slične projekte, npr. Startup factory, e-platforma Grada Zagreba, MojZG info-mobilna aplikacija, eTaxi, ZET planiranje putovanja, Pametna soba i druge. Grad Zagreb razvija i unaprjeđuje svoj smart koncept osmišljavajući načine da na održiv i pametan način koristiti tehnologije i nove resurse te da maksimalno uključi građane u kreiranje rješenja koja će doprinijeti boljoj budućnosti, zaključila je.

Cilj konferencije je da ukaže na konkretna rješenja i na postojeće strategije u implementiranju pametnih rješenja u održivosti i podizanju kvalitete života u gradovima. Konferencija je okupila predstavnike gradova, inozemne predavače i poduzetnike koji nude pametna rješenja i pronalaze odgovore na goruća pitanja te detektiraju načine njihove praktične implementacije.