Održana je izborna Skupština Hrvatske Mense, neprofitne udruge natprosječno inteligentnih osoba. Za predsjednika Hrvatske Mense izabran je Đuro Lubura, dok su za članove Predsjedništva izabrani Ana Lubura Zegnal, Luka Pavičić, Marko Prlić i Goran Maričić.

Nakon izbora za predsjednika Hrvatske Mense Đuro Lubura je zahvalio dosadašnjoj predsjednici i članovima Predsjedništva te najavio kako će se u dvogodišnjem mandatu u suradnji s ostalim članovima Predsjedništva i drugim volonterima truditi Hrvatsku Mensu otvoriti javnosti te ojačati društvenu ulogu članova Mense u Hrvatskoj.

„Članovi Mense dužni su inteligenciju upotrebljavati na dobrobit zajednice u kojoj živimo. Vrijeme je da se u tom pravcu više angažiramo i u okviru mogućnosti koje nam pravila Mense pružaju pokušamo utjecati na društvo oko nas.“ – rekao je Lubura.

Hrvatska Mensa dio je međunarodne udruge natprosječno inteligentnih pojedinaca. Jedini uvjet za učlanjenje je rezultat na standardiziranom testu inteligencije viši od 98 posto populacije. Hrvatska Mensa ima oko 750 članova, a nova testiranja se povremeno provode u više gradova o čemu se informacije pravovremeno mogu pronaći na stranicama www.mensa.hr.