Na ovogodišnjoj ceremoniji dodjele priznanja prestižnog gastronomskog vodiča Gault & Millau, koja je održana prošli tjedan u Zagrebu, restoran Alfred Keller dosegnuo je novu razinu s ocjenom od 16,5 bodova, a zvjezdani mladi kulinarski talent na njegovom čelu, chef Michael Gollenz, također je prepoznat i nagrađen kao „Veliki chef sutrašnjice“. Visoko cijenjen zbog senzacionalnog gastronomskog iskustva koje nudi gurmanima i gostima, Alfred Keller je signature restoran nagrađivanog Boutique Hotela Alhambra, koji je prepoznat i kao jedan od 10 najboljih hotela u Europi i dio je luksuzne Lošinj Hotels & Villas kolekcije, smještene u prekrasnoj uvali Čikat na otoku Lošinju.
Nakon što je prošle godine nagrađen s Michelinovom zvjezdicom, skok na ovako visoku ocjenu od strane Gault & Millaua još je jedno impresivno postignuće i potvrda iznimnog gastronomskog iskustva kojim ovaj dragulj dosljedno oduševljava goste. Uz iznimnu gastronomsku i enološku ponudu, Alfred Keller ističe se i vrhunskom uslugom, profinjenim ambijentom i prekrasnim prirodnim okruženjem uvale Čikat.
Zahvaljujući svom urođenom talentu i crpeći inspiraciju iz plodne otočke zemlje i morskog obilja, mladi austrijski chef Michael Gollenz goste restorana Alfred Keller s lakoćom vodi na senzacionalno gastronomsko putovanje, uz izvanredne kulinarske kreacije spravljene od najboljih domaćih proizvoda. Sve to čini poštujući kulinarsku tradiciju bez kompromitiranja vlastite inovativnosti, što ga samo dodatno afirmira kao kulinarsku zvijezdu u usponu.
“Sjajna priznanja koja smo dobili u protekloj godini i ovaj značajan napredak s 13 na 16,5 bodova koje je Gault & Millau dodijelio restoranu Alfred Keller svakako je velika čast, ponosni smo i radosni zbog toga. Ovo je veliko ohrabrenje za mene i moj tim koji dijeli viziju da i dalje budemo izvrsni u svemu što radimo kako bismo postali najbolji. Zahvaljujem cijelom timu restorana Alfred Keller na predanosti, kreativnosti i neprestanom nastojanju da našim gostima omogućimo izvanredno iskustvo. Također koristim priliku da zahvalim našim lokalnim dobavljačima na podršci koju nam pružaju kroz kontinuirano opskrbljivanje najkvalitetnijim proizvodima. Ti sastojci su osnova za stvaranje superiornog gastronomskog iskustva u kojem gosti restorana Alfred Keller mogu uživati.“, rekao je chef Michael Gollenz.
Gault & Millau renomirani je međunarodni gastronomski vodič utemeljen 1965. u Francuskoj, koji potiče i promovira kulinarsku te gastronomsku izvrsnost. Bodovi i kuharske kapice (toke) otisnute na prepoznatljivoj žutoj naljepnici jamstvo su superiorne kvalitete kulinarskih kreacija, a za restorane i chefove predstavljaju prestižno priznanje koje je prepoznato i iznimno cijenjeno među zaljubljenicima u gastronomske užitke.