U Kaštel Sućurcu svečano je otvoren novi maloprodajni lanac STOP SHOP, ulaganje austrijske korporacije Immofinanz. Novi maloprodajni park proteže se na više od 7.000 četvornih metara i kupcima nudi širok izbor različitih trgovina i proizvoda – od odjeće, namještaja, kućanskog tekstila, dječje opreme, do potrepština za kućne ljubimce. Svečanom otvorenju su, uz Denisa Ivanovića, gradonačelnika grada Kaštela, prisustvovali i predstavnici austrijskog investitora – Dietmar Reindl, član uprave Immofinanza te Joško Piteša, Country Manager Operations za Hrvatsku, ali i mnogobrojni ugledni gosti iz javnog života, kao i kupci koje je u novootvorenim trgovinama dočekao niz pogodnosti.
„Otvaranjem STOP SHOP-a Kaštel Sućurac Immofinanz je nastavio niz kontinuiranih ulaganja u razvoj manjih hrvatskih gradova i mjesta, koji traje već nekoliko godina. Koncept STOP SHOP-a na hrvatskom se tržištu prvi put pojavio 2018. godine, a od tada pa sve do danas povratne informacije lokalnih zajednica i stanovništva vrlo su povoljne. Mnogi naši međunarodni maloprodajni zakupci žele se proširiti u Hrvatskoj, a naš STOP SHOP format idealan je za taj rast zahvaljujući veličini gradova te potražnji stanovništva za pristupačnom ponudom u ugodnoj shopping atmosferi.“, naglasio je Dietmar Reindl, član Uprave Immofinanza.
Uz mnogobrojne domaće i međunarodne brendove te 7.000 četvornih metara prodajnog prostora, maloprodajni park STOP SHOP pruža jedinstveno shopping iskustvo građanima Kaštel Sućurca, ali i cijele Dalmacije. Zahvaljujući dobro izbalansiranoj ponudi zakupaca i trgovina, STOP SHOP retail park stvara ugodnu atmosferu namijenjenu svima, a posebno obiteljima koje cijene povoljnu kupnju. Novi retail park u potpunosti je zakupljen od prvoga dana, a za njegovu je izgradnju bila zadužena domaća tvrtka Tromont. Zakupci čije će trgovine lokalni kupci moći pronaći na novoj adresi u Kaštel Sućurcu su: Spar, Muller, Optika Anda, Super ZOO, NKD, KiK, Mana i Tedi, kao i popularni bar ugostiteljskog lanca Leggiero.
„Danas s ponosom možemo najaviti otvaranje našeg petog STOP SHOP-a u Hrvatskoj. Naš brend STOP SHOP fokusiran je na izgradnju trgovačkih centara u malim gradovima i sredinama, kako bi se lokalnim stanovnicima omogućio pristup širokom spektru proizvoda i robnih marki. Također, prodajni park STOP SHOP idealan je za „pametne kupce“ koji cijene pristupačne lokacije te široku ponudu proizvoda, koja je rezultat dobrog omjera cijene i kvalitete.“, izjavio je Joško Piteša, Country Manager Operations za Immofinanz u Hrvatskoj.

Novi STOP SHOP u Kaštel Sućurcu povezuje domaće dobavljače i pragmatične kupce


Nova shopping oaza u srcu Dalmacije otvorena je s ciljem podizanja kvalitete života lokalne sredine i povezivanja domaćih dobavljača i pragmatičnih kupaca koji teže pristupačnosti i traže vrijednost za novac. Početak rada novog STOP SHOP-a u Kaštel Sućurcu prilika je i za otvaranje velikog broja novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo, što će potencijalno rezultirati i smanjenjem dosadašnjeg trenda napuštanja manjih sredina, odnosno iseljavanja u veće gradove.
„Drago mi je da je STOP SHOP prepoznao upravo Kaštela kao poželjnu destinaciju, kako u turističkom, tako i u poslovnom smislu te da su upravo kod nas otvorili prvi maloprodajni lanac u Dalmaciji. Otvaranjem STOP SHOP maloprodajnog lanca u Kaštel Sućurcu otvoreno je preko 100 radnih mjesta za naše sugrađane, a svako novo radno mjesto za nas je velika vrijednost.“, naglasio je prilikom otvorenja STOP SHOP-a Denis Ivanović, gradonačelnik Kaštela.