Sveučilište u Rijeci, Lürssen Design Centre Kvarner i Maritime Centre of Excellence organiziraju drugi Europski forum, posvećen temi održivosti maritimnih inovacijskih ekosustava. Vrhunac ovogodišnjeg Foruma bit će predstavljanje i službeno pokretanje Zaklade Lürssen, kojom se želi doprinijeti razvoju potencijala u pomorskom sektoru, ali i potrebama zajednice. Forum će se održati u ponedjeljak 17. lipnja, od 10 sati u Atriju Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg Foruma koji je istraživao budućnost sveučilišta, ovogodišnji Forum usmjeren je na raspravu o suradnji na razvoju inovacija u kontekstu društveno odgovornog djelovanja sveučilišta i poslovnog sektora, s posebnim naglaskom na multilateralne inicijative.

„Sveučilište u Rijeci odabralo je put dinamičnog rasta, a suradnju sa širom zajednicom oduvijek smatra ključnim elementom u obostranom procesu razmjene znanja i ideja kojim razvijamo nove vještine i gledamo daleku budućnost. Tema ovogodišnjeg Foruma nipošto nije slučajna; okupili smo vrsne međunarodne i domaće stručnjake iz područja visokog obrazovanja, znanosti i poslovnog sektora s kojima ćemo nastojati pronaći odgovore na suvremene globalne izazove održivosti maritimnih gradova i regija. Naše je Sveučilište svjesno svoje društvene odgovornosti, stoga kao otvoreno i inovativno sveučilište želimo pridonijeti stvaranju pravednijeg društva i održive budućnosti. Forum je također izvrsna prilika za razmatranje dodatnih mogućnosti za suradnju na razvoju inovacija i praksi u kontekstu društveno odgovornog poslovanja“, najavila je Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci.

Na Forumu će se razgovarati o ekonomiji zelenog vodika, društvenoj odgovornosti istraživanja i inovacija, gradovima na vodi i brojnim drugim temama. Posebnost ove konferencije jest i predstavljanje novoosnovane Zaklade Lürssen.

Osnivanjem Zaklade želimo istaknuti našu posvećenost održivim inovacijama i jačanju lokalne zajednice. Cilj nam je svakako i pružanje podrške i osnaživanje budućih mladih inženjera i lidera. Kroz našu Grupu, obvezat ćemo se da im osiguramo sve potrebne resurse i međunarodno iskustvo kako bi razvili kompetencije za sudjelovanje u stvaranju zelene budućnosti. Detalje ćemo najaviti u ponedjeljak na konferenciji koja je nastala kao rezultat suradnje sa Sveučilištem u Rijeci, a upravo međusobnu suradnju smatramo ključem napretka društva i samog pomorskog sektora, rekao je Peter Lürssen, izvršni direktor Grupe Lürssen.

Program konferencije možete pronaći ovdje.